on 27 Temmuz 2018 Cuma


Microsoft’un en çok eleştirilen kısımlarından birisi, manşetlerle duyurduğu ve yazılımda çağ atlatacağını söylediği uygulamaların bir anda fişini çekmesidir. Bu durumun bazen planlanmış şekilde olduğunu, bazen miladını doldurduğunu görür görmez aksiyon aldıklarını söyleyebiliriz. Microsoft’un bu tavrı her zaman böyleydi bu durum her ne kadar eleştirilsede, sevenleride yok diyemeyiz. Çoğu yazılımcı yenilikleri sever ve onlar için heyacan uyandırır bu durumlar. Bunu şu şekilde düşünebilrisiniz. Barcelonanın zamanında Ronaldinho’yu gönderip yerine Messi’yi takıma monte etmesini örnek verebiliriz.

Yazılım sektörü çok hızlı geliştiği için bunu en iyi bilen şirket olan Microsoft hiç bir zaman ısrarcı olmayarak, yeri gelmiş şirket satın almış, yeri gelmiş kendi alt yapısını geliştirmişi yeri gelmiş var olan uygulamalarından vazgeçmiştir.

Bazı senaryolarda, tarfların istemci(Client), sunucu(server), ağ(network) çökmesi, durması durumlarında dahi işlevselliğin devam etmesi istenebilir. Bunun için Kuyruk modeline göre taşıma sistemi bahsedilen sorunların yaşanmaması sağlanabilir. Microsoft Message Queuing(MSMQ) sisteminin geliştirilme amacıda budur.
on 17 Temmuz 2018 Salı
Bir üyenin static olması demek; o üyeye  SınıfAdi.UyeAdi olarak erişim sağlanabileceği anlamına gelir. Non-Static olması demek tanımlandığı sınıfa ait bir nesne örneği üzerinden erişebilmemiz anlamına gelir.

·         Class’lara uygulayabiliriz.
·         Class içerisinde bulunan metotlara uygulayabiliriz.
·         Class içerisinde bulunan alanlara uygulayabiliriz.
·         Class’a ait constructors’a uygulayabiliriz.
·         Bir Class static olduğu zaman bütün üyelerini static yapmak zorundayız.
·         Static sınıf kullanıldığı anda Ram’in static bölgesinde oluşur. Heap’te oluşmaz.
·         New ile örnekyemeyiz.